23 Haziran 2017 | Cuma
 

Yayınlar

SCI Kapsamlı Yayın Bilgileri:
  • "Biochemical changes and color properties of fresh-cut green bean (Phaseolus vulgaris L. cv.gina) treated with calcium chloride during storage", Rezzan Kasım, Mehmet Ufuk Kasım, Food Science and Technology, 35(2), 266-272, (2015)
  • "Color changes and sugar accumulation in pods of green bean (Phaseolus vulgaris L.cv. Gina) during development", Rezzan Kasım, Mehmet Ufuk Kasım, The Philipinne Agricultural Scientist, 98(3), 286-292, (2015)
Devamı »
SCI Kapsamı Dışındaki Yayın Bilgileri:
  • "Taze Kesilmiş Ispanaklarda Farklı Dalga Boyundaki Ultraviyole Işınlarının Hasat Sonrası Kaliteye Etkisi", M.Ufuk KASIM, Rezzan KASIM, YYÜ TAR BİL DERG, 26(3), 348-359, (2016)
  • "Taze Kesilmiş Baklada Yüksek Dozda Sitrik Asit Uygulamalarının Polifenol Enzim Aktivitesi ve Kalite Üzerine Etkisi", M. Ufuk KASIM, Rezzan KASIM, KSÜ Doğa Bil. Dergisi, 19(3), 339-347, (2016)
Devamı »
Bildiri Bilgileri:
  • "Taze kesilmiş karnabaharda kararmanın önlenmesinde sitrik asit uygulamaları", M.Ufuk Kasım, Rezzan Kasım, VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu Bildiri Kitabı, VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, , 14-21, (2014)
  • "Kesme Çiçeklerde Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasına Yönelik Uygulamalar", Rezzan Kasım, M.Ufuk Kasım, V. Süs Bitkileri Kongresi Bildiri Kitabı, V. Süs Bitkileri Kongresi, Cilt 2, 316-330, (2013)
Devamı »

Dersler

  • Botanik, Seracılık,
    • Dili: Türkçe | Seviye: Ön Lisans
  • Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği-I, Seracılık,
    • Dili: Türkçe | Seviye: Ön Lisans
  • Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği-I, Seracılık,
    • Dili: Türkçe | Seviye: Ön Lisans
Devamı »

Projeler

  • Kocaeli Şartlarında Yetiştirilen Miski Pepino (Solanum Muricatum Ait.) Çeşidinin Hasat Olgunluğu İle Depolama Özelliklerinin Belirlenmesi
    KOÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmiştir. (2006)
  • Modifiye Atmosferde Paketleme ve Sıcak Su Uygulamalarının Bazı Sebze Türlerinde (Brokoli,Kırmızı Lahana,Çin lahanası,Brüksel Lahanası) Antioksidant Aktivite ile Kalite Özelliklerine Etkisi
    KOÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmiştir. (2004)
  • Örtüaltında Yetiştirilen Çorbacı Sivri Biber Çeşidinde Farklı Budama Şekillerinin Meyve Verimi ve Kalitesine Etkisi
    KOÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmiştir. (2003)
Devamı »